Újabb gond blokkolhatja a Windows 11-re frissítést

internet explorer 11
Internet Explorer 11
Vágólapra másolva!
Remélhetően utoljára babrál ki bárkivel is az Internet Explorer.
Vágólapra másolva!

Az AdDuplex adatai szerint a kiadását követő hónapokban rendkívüli sebességgel terjedt Windows 11 márciusban behúzta a kéziféket, potenciálisan több oknál fogva csak abszolút minimális mértékben volt képes növelni a piaci részesedését. Ennek tetejébe a Microsoft most bejelentette, hogy a Windows 10-es gépeken újabb olyan blokkolást léptetett életbe, amely megakadályozza a hardveresen és szoftveresen kompatibilis konfigurációk legújabb rendszerére való átállítását.

Internet Explorer 11 Forrás: Origo

A problémát ezúttal a végnapjait élő Internet Explorer 11 jelenti, elveszhetnek a böngészőbe mentett felhasználói adatok a Windows 11-re való frissítéskor, többek közt könyvjelzőkre és jelszavakra kell gondolni. A helyzet akkor állhat fenn, amennyiben a frissítendő számítógépre még nem települt a második generációs Microsoft Edge böngésző, vagy megtalálható rajta, de a felhasználó nem importálta bele az Internet Explorerből az adatokat.

A Windows 11-ben már nem található meg az Internet Explorer, így az operációs rendszerre való frissítést követően nem lehet beimportálni semelyik böngészőbe a felhasználói adatait, hiába nem vesztek el azok a frissítési folyamat közben.

Szerencsére nem totális blokkolásról van szó, a Microsoft szerint csak az olyan Windows 10-es gépeket érinti a frissítési lehetőség átmeneti letiltása, amelyeken az adatok szerint elsődleges böngészőként van használatban az Internet Explorer. Emiatt az otthoni felhasználók oroszlánrészét feltehetően nem érinti a tiltás, inkább egyes vállalati számítógépek frissítését odázhatja el a gond.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!