Családi csomagot kaphat az Xbox Game Pass

microsoft xcloud xbox game pass ultimate
Kezdődik számítógépeken és az Apple eszközein az xCloud tesztelése
Vágólapra másolva!
Előfizetői csoportonként öt felhasználót támogathat a díjcsomag.
Vágólapra másolva!

Napokkal a PlayStation játékbérlő szolgáltatásának bejelentését követően mozgolódásról érkezett hír az Xbox Game Pass háza tájáról, a Windows Central értesülései szerint a belátható jövőben családi csomagban is elérhető lesz a Microsoft szolgáltatása.

A kép csak illusztráció Forrás: Microsoft

A beszámoló szerint a családi csomag összesen öt microsoftos felhasználói fiókon keresztül teszi majd lehetővé a játékbérlő használatát, a havidíj fizetését végző személy négy további felhasználónak adhat majd hozzáférést a szolgáltatáshoz. Egyelőre nem világos, hogy csak a mindent tartalmazó és legdrágább Xbox Game Pass Ultimate lesz-e elérhető családi verzióban, vagy az olcsóbb PC Game Pass és Xbox Game Pass is.

A szerződési feltételekben nem tolerált, de a gyakorlatban nem szokatlan fiókmegosztáshoz képest a családi csomag legnagyobb előnye, hogy mindegyik játékos adatai elszeparáltak maradnak. Emiatt online többjátékos módokban mindenki a saját nevében játszhat, nem írogatják felül egymás mentett játékállásait a felhős adatszinkronizáción keresztül, és persze az achievementek feloldása kapcsán sem lesz perpatvar.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!