Bármikor a boltokba kerülhet a Radeon RX 6400

tita radeon rx 6400
TITA Radeon RX 6400
Vágólapra másolva!
Argentínában és Kínában is feltűnt már egy-egy internetes piactéren.
Vágólapra másolva!

Március eleji értesülések szerint az AMD hamarosan bolti forgalomba hozza a jelenleg csak OEM-gyártók számára elérhető Radeon RX 6400 grafikus kártyát. A hétvégén érkezett beszámolók alapján ez most már valóban bármikor megtörténhet, argentin és kínai webshopok is listázni kezdték a terméket.

TITA Radeon RX 6400 Forrás: TITA / JD.COM

Eddig két modell bukkant fel, a kínai TITA gyártó egyetlen kártyahelyet foglaló megoldása mellett az MSI Radeon RX 6400 AERO ITX 4G modellről jöttek beszámolók. Az áruk egyelőre nem világos, mindkettő mellé csak helytartó összeget sikerült biggyeszteni, 1599 jüant és 51 500 argentin pesót, ilyen sorrendben ezek 85 ezer és 155 ezer forintoknak felel meg. Kontextusként a Radeon RX 6500 XT itthon jelenleg bruttó 90 ezer forint környékétől vásárolható meg.

A kínai modell terméklistázása felettébb informatívra sikerült, a hirdető egy GPU-Z képernyőkép formájában leleplezte az összes érdemi specifikációját, megerősítette a HDMI 2.1 és DisplayPort 1.4a videókimenetek használatát, továbbá az 53W maximum fogyasztást. Az utóbbi azt jelenti, hogy a kártyának nincs szüksége külső tápellátásra, elég a PCIE-foglalat által leadható árammennyiség.

A TITA Radeon RX 6400 specifikációi Forrás: TITA / JD.COM

A Radeon RX 6400 egy „semminél jobb" kategóriás videóvezérlő lesz a legszűkebb büdzséből gazdálkodó gamereknek, erős megkötések mellett képes lehet futtatni a legújabb címeket is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!