A gamerek körében is lassul a Windows 11 terjedése

gamer pc gaming videójáték intertnet café
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Márciusban csak 1,25 százalékkal nőtt a részesedése a Steamen.
Vágólapra másolva!

Óriási meglepetést okoztak az AdDuplex márciusi adatai, a kezdeti menetelést követően szinte teljesen megállt a Windows 11 piaci részesedésének növekedése: csupán 0,1 százalékot hódított el az elődjétől, így jelenleg a Windows 10-es és Windows 11-es gépeket használók aránya 80-20 százalék. Nem tisztázott, hogy milyen okok állnak a helyzet mögött, de nem kizárt, hogy a Microsoft máris elkezdett kifutni a rendszer minimum követelményeinek megfelelő, Windows 10-es gépekből.

A kép csak illusztráció Forrás: RODNAE Productions / Pexels

Most a Steam digitális játékbolt háza tájáról is hasonló hírek érkeztek, márciusban az aktív felhasználók 16,84 százaléka használt Windows 11-et, ami havi szinten 1,25% növekedést jelent. Kontextusként a március előtti öt hónapot átlagolva havi 3,37% sebességgel hódított a Windows 11, így a múlt hónapban nagyjából a harmadára esett a tempó.

A Steam felhasználóinak körében 74,69% részesedéssel a 64 bites Windows 10 a piacvezető, ez márciusban 1%-ot veszített a részéből.

A jelentősen lelassult térhódítás érdekes, hiszen a gamerek tisztességes méretű tábora az átlagnál modernebb számítógépeket használ, így a köreikben feltételezhetőnek tűnik, hogy magasabb a Windows 11-gyel kompatibilis konfigurációk aránya. Ehhez képest az AdDuplex adataihoz mérten a eddig a globális átlaghoz hasonló arányban váltottak a legújabb Windowsra, a márciusi megtorpanás pedig ha kevésbé drámai mértékben, de az esetükben is tapasztalható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!