Az útdíjat is megbecsülné a Google Térkép

Woman driving car Automobile Industry Beautiful Fashion Portrait One Woman Only Only Women Mid Adult Women Women Females Test Drive Comfortable Multi-Tasking Car Rental Driveway 30-39 Years Adult Smiling Sitting Driving Customer Caucasian Ethnicity One Pe
Woman enjoying driving car on her journey
Vágólapra másolva!
Plusz részletesebbé válik navigációkor a térkép kinézete.
Vágólapra másolva!

Jelentős fejlesztéseket jelentett be a Google Térkép csapata, a következő időszakban a szolgáltatás mobilos alkalmazásai navigációval kapcsolatos újdonságokat kapnak. Mind közül a leghasznosabbnak az útdíj megbecslése tűnik, a Waze-ben már elérhető funkcióval az ismeretlen terepen mozogni kívánók előre felmérhetik a sarc mértékét, elkerülhetik a költséges büntetéseket.

Hamarosan útdíjbecslésre is képessé válik a Google Térkép Forrás: Google

A Google szerint az útdíjbecslés április során és első körben az Egyesült Államok, India, Indonézia, továbbá Japán körülbelül kétezer fizetős útszakaszát ismeri majd, az illetékesek serényen dolgoznak a további országokban való mielőbbi aktiválásán is.

A belátható jövőben érkező másik nagy fejlesztést a térképen látható információk részletesebbé válása jelenti, az épületek körvonalainak feltüntetésével, továbbá a stoptáblákhoz, a forgalomirányító lámpákhoz, vagy éppen az útba beékelődött szigetekhez hasonló objektumok feltüntetésével könnyebbé válhat a tájékozódás.

A térkép is részletesebbé válik a tájékozódás megkönnyítése érdekében Forrás: Google

Az Apple kütyüit használók mindezeken túl kapnak még néhány extrát: widgetként kitehető lesz az iPhone kezdőképernyőjére a Térkép, az Apple Watchon társított iPhone nélkül is működik majd a navigáció, továbbá aktiválhatóvá válik a Sirin és a Spotlighton keresztül a navigáció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!