Rejtegetni kezdi az elavult appokat a Play Áruház

hmd global nokia 1.4 android okostelefon
Nokia 1.4
Vágólapra másolva!
Elsősorban biztonsági okból számol le a régen frissített appokkal a Google.
Vágólapra másolva!

A kezdeti gyermekbetegséges időszakának kinövését követően az elmúlt években érkezett Android-főverziók elsősorban a biztonság és a magánszféra védelme terén hoznak folyamatosan újításokat, ám sajnos a visszafelé kompatibilitás miatt a régen frissített appokra és játékokra nem mindig vonatkoznak az újabb biztonsági intézkedései.

A kép csak illusztráció (Nokia 1.4) Forrás: HMD Global

A problémát a Google részben orvosolta már, a Play Áruházban csak olyan appok és appfrissítések publikálhatóak, amelyek a forráskódjuk fordításakor egy évnél nem régebbi Androidot céloznak. Ettől még tökéletesen működhetnek régebbi főverziókon is, de a fejlesztőknek friss verziót kell célozniuk, ennek minden funkcionális és biztonsági következményével együtt.

Most újabb a biztonság fokozását célzó lépést jelentett be a vállalat: november elsejétől el fogja rejteni az új felhasználók elől az olyan appokat és játékokat, amelyek két évnél régebbi Android-főverziót, továbbá a felhasználó mobileszközén lévő Androidnál régebbi verziót céloznak.

Minden feltételnek egyszerre kell teljesülnie ahhoz, hogy láthatatlanná és telepíthetetlenné váljanak a régóta nem frissített appok és játékok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!