Készül az Android 13 tesztelésére a Samsung

samsung galaxy s22
Samsung Galaxy S22
Vágólapra másolva!
Júliusban kerülhet nyilvános béta fázisba a következő generációs rendszerszoftvere.
Vágólapra másolva!

A SamMobile információi szerint a Samsung megkezdte a felkészülést a várhatóan a nyár végén elkészülő Android 13 nyilvános tesztelésére. A saját tesztelői programjának keretében a megfelelő országokban élő, kártyafüggetlen csúcsmobiljaival rendelkező kalandorok elvileg júliustól telepíthetik majd a következő Android előzetesét, méghozzá a OneUI 5.0 kezelőfelület bétájával megspékelve.

Samsung Galaxy S22 Forrás: Samsung

Az értesülés nem keltett meglepetést, hiszen a rengeteg valamilyen mértékben támogatott készüléke ellenére az elmúlt években a Samsungnak sikerült komoly tempóra kapcsolnia a szoftverfrissítések kiadása terén, a tél eleje óta az Android 12 + One UI 4.x kombót megkapó telefonjainak és tableteinek már bő felére sikerült kiadnia a frissítést.

További érdekesség az ügy kapcsán, hogy az Android 13 fejlesztési ütemterve szerint a júniusban érkező beta 3 változattal válik funkcionálisan véglegessé a mobilos rendszer, a júliusra tervezett beta 4 pedig már az utolsó előzetes lesz a stabil verzió megérkezése előtt. A Samsung vélhetően a kettő béta valamelyikével kívánja megkezdeni a maga nyilvános tesztelését.

Az előreláthatóan Android 13-at kapó Galaxy mobilok és tabletek listája itt böngészhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!