[Frissítve] Sehol sincsenek az Intel Arc videókártyás laptopok

intel arc
Bemutatkoztak a laptopokba szánt Intel Arc videóvezérlők
Vágólapra másolva!
A vállalat ügyfélszolgálata megerősítette, hogy még hónapokat kell várni rájuk.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években a kriptobányászok, a skalpolók, és persze a chiphiány miatt világszerte lehetetlen helyzetbe kerültek a számítógépes játékosok, különösen a kis költségvetésből gazdálkodók számára vált többé-kevésbé lehetetlenné az asztali gépükben a videókártya lecserélése, vagy a játékra is alkalmas laptop beszerzése. Ugyan végre folyamatosan javul az ellátás és csökkennek az árak, azonban így is jó hír, hogy az Intel belép a dedikált videóvezérlők piacára, ez is segíthet a helyzeten.

Bemutatkoztak a laptopokba szánt Intel Arc videóvezérlők Forrás: Intel

Már persze ha ez végre-valahára megvalósul, az Intel egyelőre nem volt képes tényleges segítséget nyújtani, számos halasztás után március végén annyira futotta a vállalattól, hogy leleplezte a legolcsóbb laptopos grafikus vezérlőit. Ezek közül még a jobbik Arc A370M is csúnyán kikap a nagy sztárnak szintén nem nevezhető AMD Radeon RX 6500M-től, de megfelelő ár esetén sokan hajlandóak lennének benevezni rá, csak legyen végre valami, amin tudnak egy kicsit játszani.

A termékek bejelentésekor az Intel azt állította, hogy áprilisban már kaphatóak is lesznek az olcsó Arc videóvezérlőivel szerelt laptopok, azonban ez egyelőre nem történt meg, ráadásul Acer Swift X és a Samsung Book 2 Pro modellek esetén a gyártók vagy az előrendelések felvételének kezdetét, vagy a dedikált videókártyás modellek kiszállítási idejét tolták hátra hetekkel.

A helyzet kapcsán többen is érdeklődtek az Intelnél, az ügyfélszolgálata pedig beismerte, hogy a nemrégi tájékoztatásával a cég félrevezette a termékekre várókat: csak a második negyedév, azaz június vége táján kerülhetnek ténylegesen piacra az Arc A350M és Arc A370M videóvezérlős laptopok.

Frissítés: hírünk megjelenését követően az Intel ügyfélszolgálata újabb tájékoztatást tett közzé, miszerint korábban téves információt osztott meg. Dél-Koreában már kapható a Samsung Book 2 Pro dedikált videóvezérlős változata, és folyamatban van a termék további piacokon való bevezetése. Emellett a következő hetekben más gyártók notebookjai is elérhetővé válnak majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!