Az ínyenceket célozza a mütyür számítógép

apcsilmic dot 1 mini pc
Apcsilmic Dot 1 mini PC
Vágólapra másolva!
Snapdragon rendszerlapka dolgozik az Apcsilmic különlegességében.
Vágólapra másolva!

Rendhagyó miniszámítógéppel rukkolt elő a nyelvtörő névre hallgató Apscilmic, állítása szerint a Dot 1 mini PC minden idők legenergiahatékonyabb windowsos számítógépe. A passzív hűtésű kütyüt Qualcomm Snapdragon 7c rendszerlapka hajtja, ennek megfelelően az ARM processzoros eszközökre szánt Windows 11 fut rajta. A listázott árakban az operációs rendszer nincs benne, a licencelése további 100 dolláros tétel.

Apcsilmic Dot 1 mini PC Forrás: Apcsilmic

Az elsősorban szoftverfejlesztőknek szánt gép többféle hardveres konfigurációban rendelhető, amelyek közül kettő beépített 4G/LTE mobilnetes adatkapcsolatot kínál, a pontos modellek és az áraik a lenti táblázatban tekinthetőek át.

A Bluetooth 5.1 és WiFi 5 vezérlőkkel ellátott gép portokból nem szenved hiányt: 2× HDMI, 2× USB 2.0, USB 3.0, mikrofon, fejhallgató, gigabites Ethernet, továbbá microSD-foglalat képezik az arzenálját. További érdekesség, hogy a hozzá járó kerettel és csavarokkal opcionálisan felrögzíthető a monitorok hátulján lévő VESA rögzítőpontokra.

Az Apcsilmic szerint fejlesztők mellett akár otthoni felhasználóknak is megfelelhet a Dot 1 mini PC, amennyiben csak böngészéshez vagy videónézéshez hasonló alapfeladatokat kívánnak végezni, nincs szükségük komoly lóerőkre, nem probléma a harmadik felektől származó szoftverekkel való esetleges inkompatibilitás.

KonfigurációÁr
4 GB RAM + 64 GB háttértár (WiFi)229 dollár (nettó 80 ezer forint)
6 GB RAM + 128 GB háttértár (WiFi)249 dollár (nettó 87 ezer forint)
6 GB RAM + 128 GB háttértár (WiFi+LTE)269 dollár (nettó 93 ezer forint)
8 GB RAM + 256 GB háttértár (WiFi)289 dollár (nettó 100 ezer forint)
8 GB RAM + 256 GB háttértár (WiFi+LTE)309 dollár (nettó 107 ezer forint)

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!