Akár profi képszerkesztésre is megfelelhet az USB-C csatlakozós megjelenítő.

Új kiegészítőt dob piacra elsősorban a pehelysúlyú laptopjaihoz az LG. A Gram +view 16MQ70 hordozható monitorát olyan üzleti felhasználóknak szánja, akik folyamatosan mozgásban vannak, azonban a munkájuk jellege miatt jó hasznát tudják venni egy másodlagos megjelenítőnek. A fekvő és álló tájolásban is használható külső kijelzőt csak rá kell dugni egy USB-C kábellel a laptopra, az adatkommunikáció DisplayPort Alt Mode protokollal történik.

LG Gram +view 16MQ70Forrás: LG

Az önmagában 670 grammos, míg a védőtokként és kitámasztóként is funkcionáló borításával együtt 990 grammot nyomó külső monitorba 16 hüvelykes és 2560×1600 pixeles IPS panel került, 8 bites színleképezéssel, 350 cd/m² maximum fényerővel, 1200:1 kontrasztaránnyal. Ennek köszönhetően a 16:10 képarányú monitor a DCI-P3 színtér 99%-át képes megjeleníteni, akár profi fotószerkesztésre vagy videókészítésre is megfelelhet a terepen dolgozóknak.

Az LG Gram +view 16MQ70 európai forgalmazásával kapcsolatos részletek hírünk írásakor még tisztázatlanok voltak, de az Egyesült Államokban már megkezdődött az értékesítése, ott 350 dollárba (nettó 122 ezer forintba) kerül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!