Megszűnt az összes blokkolás, jó esetben csak perceket vesz igénybe a telepítése.

A Windows 11-re való fókuszálás ellenére a Microsoft nagyon sokáig nem feledkezhet meg a Windows 10-et használókról, jelen pillanatban a modern Windowsokat futtató számítógépek 80 százalékán fut a rendszer. Ez a helyzet ráadásul a Windows 11 rendszerkövetelményei miatt várhatóan lassan fog csak változni, a múltbéli tapasztalatok alapján az sem elképzelhetetlen, hogy akár egy évtizedre is szükség lehet az irrelevánssá válásához.

A kép csak illusztrációForrás: Dynabook

A Microsoft most végre feloldotta a Windows 10 legújabb főverziójának települését akadályozó blokkolásokat, így elméleti síkon a 21H2 verziójelzésű Windows 10 November 2021 Update immáron minden az operációs rendszert futtató számítógépre telepíthető a Windows Update segítségével. További jó hír, hogy a 2020 tavaszán kiadott vagy újabb Windows 10-eket futtató PC-k jobb esetben percek alatt átállíthatóak rá, nem kell kivárni a korábban megszokott, hosszas telepítési procedúrát.

A Microsoft nem véletlenül pörgeti fel a legújabb főverzióra való frissítést a számítógépeken, a májusi hibajavító kedden ugyanis két régebbi Windows 10 támogatása is megszűnik, bár ezek közül az otthoni és céges felhasználók javát csak az October 2020 Update (20H2) nyugdíjazása érinti.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!