Licitálni lehet a Commodore 65 prototípusára

commodore 64 mikroszámítógép
Commodore 65
Vágólapra másolva!
Esztétikailag kiváló, ráadásul teljesen működőképes állapotban van a mikroszámítógép.
Vágólapra másolva!

Egy német eladó jóvoltából elképesztő ritkaság került fel az eBay kínálatába, a tehetős gyűjtők 2022. április 24. késő estig licitálhatnak egy prototípus Commodore 65-re. Az eladó szerint esztétikailag kiváló és teljesen működőképes állapotban van, egy bő tíz perces videón demonstrálta is az eszközt.

A végül soha el nem készült mikroszámítógépet a hazánkban is rendkívül népszerű Commodore 64 utódjának szánta a gyártó, az Amigáknál gyengébb és olcsóbb megoldásként képzelte el. A 3,54 MHz-es frekvenciájával a processzora majdnem rátriplázott a C64-ben lévőre, a memóriáját 128 kilobájtra állították be a mérnökök, képet pedig akár 1280×400 pixeles felbontásban is képes kisajtolni magából.

A Commodore 65 végül a süllyesztőben végezte, majd a gyártó 1994-es csődeljárása során a becslések 50-2000 darab közti prototípus vált elérhetővé belőle a fogyasztói piacon. Hírünk írásakor 25 615 euró, avagy bő 9,5 millió forint volt a legmagasabb licit, ami a körülményeket figyelembe véve moderált összegnek titulálható.

A videón látható monitort is csak 50 ezer euró feletti vételi ár esetén hajlandó mellékelni hozzá az eladó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!