Felismerhetőek a Chrome megbízhatóbb kiegészítői

google chrome
Jelvényekkel próbálja kiemelni a megbízható kiegészítőket a Google
Vágólapra másolva!
Az új jelvényekkel remélhetően egyszerűbbé válik a rosszindulatú beépülők elkerülése.
Vágólapra másolva!

Amilyen hasznosak, olyan veszélyesek lehetnek a népszerű böngészőkhöz telepíthető kiegészítők, az internetezők legkülönfélébb típusú adatainak ellopásától a reklámokkal kapcsolatos csalásokig sok mindenre bevethetik azokat az ügyeskedők és a bűnözők.

Jelvényekkel próbálja kiemelni a megbízható kiegészítőket a Google Forrás: Origo

A problémát minimális sikerrel tudják csak kezelni a böngészők fejlesztői: egyrészt felhasználói engedélykérésekhez kötötték a különböző típusú adatok elérését, hátha a gyanús kérelmek megkongatják a vészharangot a felhasználókban, másrészt a hivatalos boltokba való feltöltésükkor a beépülők automatizált ellenőrzéseken esnek át.

Jobb híján most a Mozilla nyomdokaiba lépve a Google csendben kétféle jelvényt is bevezetett a Chrome webáruházban, ezekkel próbálja felhívni a figyelmet a megbízhatóbbnak tartott fejlesztőkre és bővítményekre; a plecsnik a kiegészítők fejlesztőinek nevei előtt és után jelenhetnek meg.

  • A pipás jelvényt olyan cégek és személyek kapják meg, akik hitelt érdemlően igazolták az identitásukat a Google számára. A névtelenségbe burkolózó trükközők ilyennek biztosan nem rendelkeznek, bár a jelvény hiánya önmagában nem a megbízhatatlanság jele.
  • A kiemelt jelvényt olyan kiegészítők kaphatják meg, amelyek teljes mértékben megfelelnek a Chrome bővítményeivel kapcsolatos ajánlott praktikáknak, ezt a minősítést a Google általi manuális átvizsgálást követően kaphatják meg a kiegészítők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!