Terjeszkedik az Apple gyermekvédelmi funkciója

apple imessage
További országokban válik elérhetővé a meztelen fotók homályosítása a fiatalok mobiljain
Vágólapra másolva!
Újabb országokban lesz képes elhomályosítani a meztelen fotókat az iMessage.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban való tavalyi bevezetését követően nagyon hamarosan újabb országokban is megkezdi a 18 éven aluliaknak küldött meztelen képek automatikus homályosítását az Apple iMessage üzenetküldő. A szülők által opcionálisan bekapcsolható lehetőség a kimenő és a bejövő képeken is lefuttatja a meztelenség detektálása specializált algoritmust, pozitív találat esetén megpróbálja szép szóval megakadályozni a fotók elküldését, a fogadó fiataloknál pedig elhomályosítja azokat.

További országokban válik elérhetővé a meztelen fotók homályosítása a fiatalok mobiljain Forrás: Origo

A potenciálisan meztelenséget ábrázoló fotókról az eredeti tervekkel ellentétben nem kapnak automatikusan értesítést a szülők, a fiatalok pedig diszkréten dönthetnek a megtekintésük mellett. Ettől függetlenül a képekről értesíthetőek a szülők, plusz az Apple felajánlja a küldő blokkolását, és felhívja a figyelmet a szakemberektől és hatóságoktól való segítségkérési lehetőségre.

A küldött és kapott képek tartalmának feldolgozása teljes mértékben a chatelők saját eszközein történik, az eszközök közti végponttól végpontig titkosított adatkommunikáció nem sérül. Az Apple semmilyen visszajelzést sem kap arról, hogy az átnézett képek pozitívak vagy negatívak lettek-e meztelenségre, és semmilyen szín alatt sem nyer bepillantást az üzenetváltás tartalmába.

A gyermekvédelmi funkció iOS, iPadOS és macOS rendszereken egyaránt működik, az USA utáni első bővítési körben most Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Kanadában, és Új-Zélandon debütál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!