Hamarosan megnyílik a Meta első fizikai üzlete

meta oculus quest vr virtuális valóság vr-headset fejsisak facebook
A Meta boltjainak legfontosabb dolga a Quest headsetek demózása és eladása lesz
Vágólapra másolva!
A messze legfontosabb célját a Quest 2 VR-headset demonstrálása és eladása jelenti.
Vágólapra másolva!

Újabb mérföldkőhöz közelít Mark Zuckerberg cége, május 9-én a kaliforniai Burlingame kisvárosban megnyitja majd az első fizikai kereskedését a Meta. Klasszikus bolt helyett inkább bemutatóteremről van szó, a cég elsősorban a videócsevegésre kitalált Portal okoskijelzőit és a Quest 2 virtuális valóság headsetét kívánja kipróbálhatóvá tenni a nagyközönség számára, bár ezek mellett lesznek egyéb termékek is, például a beépített kamerás Ray-Ban szemüveg.

A Meta boltjainak legfontosabb dolga a Quest headsetek demózása és eladása lesz Forrás: Meta Platforms

A közvetlen munkatársai szerint a metaverzum megszállottjává vált Zuckerberg célját elsősorban a VR-fejsisak demonstrálása jelenti, hiszen a gazdaságilag fejlett országokban a Quest 2 terjedésének legfőbb gátját nem az ára jelenti, hanem a nehéz eladhatósága az átlagos fogyasztók számára. A Meta abban reménykedik, hogy a boltokban való ingyenes próbalehetőséggel sikerülhet olyanokat is meggyőzni a Quest 2 megvásárlásáról, akiket jelen pillanatban hidegen hagy a virtuális valóság, és ezzel együtt jó eséllyel a metaverzum.

A témához kapcsolódó érdekesség, hogy az amerikai tinik negyedének van VR-headsete, azonban a többségük kifejezetten ritkán használja, 48 százalékuk havonta egy alkalomnál is ritkábban veszi elő.

Többek közt Portal okoskijelzők és kamerás Ray-Ban szemüvegek is kaphatóak lesznek a Meta boltjában Forrás: Meta Platforms

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!