Égési sérülések miatt perelnék az okosóragyártót

fitbit versa 2 okosóra
Fitbit Versa 2
Vágólapra másolva!
Állítólag nem csak a visszahívott Fitbit Ionic modellel van probléma.
Vágólapra másolva!

Március elején a Fitbitet birtokló Google teljes visszahívást jelentett be az Ionic okosórára, miután az évek során világszerte 174 visszajelzést kapott a túlhevülő akkumulátorára, ráadásul 118 égési sérülést okozott incidensről is tudomása van. Összesen 1,7 millió órát hajlandó visszavenni a vállalat.

A felperesek szerint nem csak az Ionic modell akkuja okozhat égési sérülést, további modellek is érintettek Forrás: Fitbit

Ezzel nem ért véget az ügy, egy USA-ban beadott csoportos perirat szerint a Fitbit további okosóráit is érinti a meghibásodott akku miatti túlmelegedés. Két női alperest Fitbit Versa Light és Fitbit Versa 2 okosórák égettek meg a viselésük során, több sérülésről fotókat is mellékeltek az ügyvédek. A bírósági dokumentum szerint az enyhe égésekről panaszkodó ügyfeleket a márka ügyfélszolgálata egyes esetekben azzal szereli le, hogy bőrirritációról, vagy súrlódás által okozott bőrsérülésről van szó.

Egyelőre nem világos, hogy a csoportos perindítvány mennyire megalapozott, ténylegesen a Fitbit eszközök hány százalékát érintheti az akku túlmelegedése. A márka twitteres támogatási csatornáján látszólag nem szokatlanok a túlmelegedett akkus és megolvadt akkutöltős panaszok, bár ide persze csak olyanok írnak, akiknek problémájuk van a termékekkel, így messzemenő következtetéseket nem érdemes levenni a bejelentések koncentrációjából.

Hírünk írásáig a Fitbit nem kommentálta a periratot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!