Búcsúzik a faék egyszerűségű YouTube Go

youtube go
YouTube Go
Vágólapra másolva!
Sem a megszokott mobilapp, sem a webes felület nem kínálja a legfontosabb funkcióját.
Vágólapra másolva!

A múlt évtized második felében a Google nagy mellbedobással kezdte támogatni a fejlődő országokban élők mobilozását, a lecsupaszított Android Go rendszerével és az appjainak fapados Go verzióival próbált a létező legolcsóbb telefonokon is tolerálható sebességgel működő, továbbá a mobilnetes adatforgalmat minimalizáló szoftvereket szállítani.

Ingyen lehetővé teszi a videók offline megtekintésre való letöltését a YouTube Go Forrás: YouTube

Ennek a kezdeményezésnek a keretében vált elérhetővé 2016-ban a végletekig leegyszerűsített YouTube Go is. A videók megtekintésén kívül az alkalmazás nem is igazán használható másra, de ingyen lehetővé teszi a mozgóképek offline letöltését, a közönségének jókora része számára ez volt a leghasznosabb funkciója.

Sajnos a YouTube nagyon keveset foglalkozott a Go mobilappjával, hat év alatt sem vált sokkal szebbé és hasznosabbá, régóta a levegőben lógott a nyugdíjazása. Most megtörtént ennek a bejelentése, idén augusztusban elbúcsúzik a szoftver, a használói a YouTube webes felületén vagy a megszokott mobilappjában folytathatják a videók megtekintését.

Az ügy kapcsán a YouTube kiemelte, hogy időközben csökkent a normál mobilappjának rendszerigénye és adathasználata, az utóbbi téren pedig a belátható jövőben további előrelépések várhatóak. Mindez fantasztikus, de jó eséllyel nem vigasztalja azokat, akik csak néhanapján jutnak egy kis ingyenwifihez, hogy szórakoztatási vagy oktatási célú videókat töltsenek le maguknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!