Nem fogad el bankkártyákat Indiában az Apple

iPhone 6, iPhone 6 Plus Launched In India
Vágólapra másolva!
Manuálisan kell egyenleget feltölteniük az Apple-fiókjaikba a mobilozóknak.
Vágólapra másolva!

Helyi sajtóbeszámolók alapján jóval kényelmetlenebbé vált Indiában az Apple mobileszközeit használók élete, nem képesek többé bankkártyával vagy hitelkártyával alkalmazásokat vásárolni az App Store-ban, továbbá ismétlődően kiszámlázásra kerülő díjakat fizetni azon keresztül. Az utóbbi alatt például a zenestreamelőkhöz vagy videóstreamelőkhöz hasonló szolgáltatások havidíjait kell érteni.

Kénytelenek feltölteni az egyenlegüket az indiai iPhone-tulajok, ha pénzt költenének az App Store-ban Forrás: Hindustan Times

A helyzet oka, hogy az indiai központi bank tavaly ősszel a fogyasztók védelme érdekében további felhasználói jóváhagyáshoz kötötte az ismétlődően számlázásra kerülő szolgáltatások esetében a tranzakciókat, így például az Apple Musicra vagy a Netflixre előfizetetteknek a havidíj minden egyes levonásakor engedélyezniük kellene a tranzakciót.

Az új szabályozás rengeteg meghiúsult fizetési tranzakciót okozott, így az Apple egyelőre letiltotta az appok és előfizetések esetében a kártyás fizetést. Helyette a vállalat azt javasolja az eszközeit használóknak, hogy töltsenek fel pénzt az Apple-fiókjuk belső egyenlegére, annak terhére megoldható a vásárlások kifizetése és a havidíjak levonása.

Az egyenleg feltöltéséhez igénybe vehetik a megszokott bankkártyájukat vagy hitelkártyájukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!