Még a butatévékre is lesz Xbox Game Pass

felsőkategóriás, csúcstévé, árak 2021
A Samsung kínálatában a Neo QLED tévék jelentik majd a csúcsot.
Vágólapra másolva!
A Samsung okostévékre alkalmazásként érkezhet meg a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Rendületlenül folyik a Microsoft videójátékos divíziójánál az „Xboxot mindenhova" terv kivitelezése, a VentureBeat beszámolója szerint ennek keretében az xCloud felhős játékfuttató várhatóan egy éven belül bármely HDMI bemenettel rendelkező tévén elérhetővé fog válni, már persze a szolgáltatás által támogatott országokban.

A Microsoft tervei szerint egy éven belül mindegyik a célra akár csak nagy vonalakban megfelelő képernyőn elérhető lesz az xCloud felhős játékfuttatás Forrás: Samsung

Ehhez egy androidos tévéokosító sticket készít a Microsoft, a pendrive-szerű eszközt csak be kell dugni egy HDMI bemenetbe, az internethez wifin keresztül kapcsolódhat. A hírek szerint a stick nem csak a felhőben futtatott játékok streamelésére lesz használható, nyújthatja az efféle eszközök esetében megszokott összes funkciót, például hozzáférést adhat a Netflixhez és a YouTube-hoz hasonló szolgáltatásokhoz.

Mindeközben a források szerint a Microsoft együttműködik a Samsunggal, hogy az okostévéit használók bármiféle extra hardver megvásárlása nélkül hozzáférjenek az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés részeként elérhető xCloudhoz, elvileg csak egy appot kell majd telepíteniük a készülékeikre. Ez nem sokkoló fejlemény, a gyártó még januárban bejelentette, hogy egyes 2022-es okostévéi támogatni fogják a Google Stadia és az NVIDIA GeForce Now felhős játékfuttatókat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!