Zuhanórepülésben a Galaxy S22 amerikai ára

samsung galaxy s22
Samsung Galaxy S22
Vágólapra másolva!
Két hónap után 40-50 százalékkal olcsóbban is megvásárolhatóak a széria tagjai.
Vágólapra másolva!

Régóta közismert tény, hogy az Apple iPhone-ok bajnokokként tartják az értéküket a használtpiacon, míg a rivális androidos csúcsmobilok röviddel a megjelenésük után az ajánlott árukhoz képest már drámaian olcsóbban is megvásárolhatóak, természetesen kiváló állapotban.

Samsung Galaxy S22 Forrás: Samsung

A használt mobilok forgalmazásával foglalkozó SellCell adatai most rávilágítanak a helyzet súlyosságára, a piacra dobásukat követően két hónappal az iPhone 13 széria tagjai átlagosan csak 16,4%-ot veszítettek az értékükből, a Google Pixel 6-osoknál már 41,5% a csökkenés, míg a Galaxy S22 család esetében 46,8% az arány.

A különböző mobilok értékvesztése egy és két hónap után az USA-ban Forrás: SellCell

Az androidos készülékek értékvesztése bődületesnek mondható, az Egyesült Államokban egyszerűen nincs értelme teljes áron androidos készülékeket a piacra dobásukkor megvásárolni, mikor egy-két hónappal később teljesen újszerű állapotban már féláron is beszerezhetőek.

Hazánkban persze más a helyzet, hiszen egy apró és kevésbé tőkeerős piacról van szó, a kereslet és a kínálat is rendkívül limitált, így jobban tartják az értéküket a készülékek, de persze az iPhone itthon is köröket ver mindenre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!