Itthon is elérhető Elon Musk műholdas nete

starlink parabola antenna dishy mcflatface
A Starlink antennája
Vágólapra másolva!
A Starlink költségét meglátva az érdeklődők java feltehetően letesz az előfizetésről.
Vágólapra másolva!

A héten a lehető legnagyobb csendben elérhetővé vált Magyarország területéről is az Elon Musk által alapított SpaceX műholdas internete. A Starlink szolgáltatás eljöveteléről szóló értesítésre már tavaly február óta feliratkozhattak az érdeklődők, meglehetősen sokat kellett várni a tényleges debütálására.

A Starlink antennája Forrás: SpaceX

A komolyabb érdeklődőknek jó eséllyel kevés meglepetést okozva a Starlink elképesztően drága, a csináld magad jelleggel telepítendő alap hardveres készlete 260 ezer forintba kerül, a csomag szállítási költsége 23 ezer forint, míg a szolgáltatás havidíja 35 500 forint.

Cserébe a Starlink havi adatforgalmi kerettől mentes, alacsony késleltetésű, akár 250 Mbps sávszélességű internetet kínál, azaz a tipikus 4G/LTE mobilnetnél jóval gyorsabbnak bizonyulhat, az otthoni „kábeles" nethez hasonló élményt kínálhat.

Viszont az említett alternatívák elérhetősége esetén valószínűleg kevesen lesznek képesek és hajlandóak kifizetni az árát; a Starlink az olyanoknak szól, akik a lakhelyük miatt kizárólag műholddal tudják elérni az internetet, és persze van mit a tejbe aprítaniuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!