Erős középkategóriás lett a Google Pixel 6a

google pixel 6a
Google Pixel 6a
Vágólapra másolva!
Egyes európai országokban is kapható lesz július végétől az okostelefon.
Vágólapra másolva!

Az I/O fejlesztői konferencián a Google bejelentette az éppen aktuális Pixel 6 mobilcsaládjának harmadik tagját. A Pixel 6a egy erős középkategóriás modell, az Egyesült Államokban 449 dollárért kerül majd piacra július 28-án, ami nettó 164 ezer forintot jelent. Szokás szerint hazánkban hivatalosan nem lesz kapható, a készüléket Franciaországból, Németországból, Olaszországból, vagy éppen Spanyolországból megrendelni kívánók olyan bruttó 200 ezer forint környéki vételi árra számíthatnak.

Ennyi pénzért persze bőven lehet már válogatni a baj esetén itthon könnyen szervizeltethető mobilok között is, ráadásul a Pixel 6a ár-érték aránya sem zseniális, de nem feltétlenül rossz vétel: 6,1 hüvelykes és 1080×2400 pixeles OLED HDR kijelzőt, 8 MP-es előlapi kamerát, két 12 MP-es hátlapi kamerát (széles és ultraszéles), 6 GB memóriát, 128 GB háttértárat, továbbá Google Tensor rendszerlapkát kapnak a vevők. NFC és 5G is elérhető, az akkuja 4400 mAh-es Li-Po, 18W vezetékes gyorstöltéssel.

Sajnos a készüléknek komolyabb negatívumai is akadnak: nincs vezeték nélküli töltés, hiányzik belőle az audio Jack hangcsatlakozó és a memóriakártyás bővíthetőség, az előlapját pedig a testvérein használt Gorilla Glass Victus helyett Gorilla Glass 3 üveg védi.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!