Megújult a Sony legjobb vezeték nélküli fejhallgatója

Sony wh-1000xm5 vezeték nélküli fejhallgató zenehallgatás
Elődjéhez képest nem hozott új funkciókat a Sony WH-1000XM5, de minden fontos téren érdemi előrelépést jelent
Vágólapra másolva!
Elméletileg minden téren előrelépés, cserébe masszívan drágább az elődjénél.
Vágólapra másolva!

A prémium vezeték nélküli fejhallgatót vásárolni kívánók talán örömére a napokban bejelentette a legújabb csúcsmodelljét a Sony, a nem túl hangzatosan WH-1000XM5 névre keresztelt termék forgalmazása május 20-án kezdődik, a jelek szerint 154 900 forintos ajánlott fogyasztói áron. Ezzel masszívan drágább a WH-1000XM4 néven keresendő elődjénél, minden bizonnyal éppen emiatt az itthon 85 ezer forint környékén kapható modellt a továbbiakban is kínálni fogja a gyártó.

Elődjéhez képest nem hozott új funkciókat a Sony WH-1000XM5, de minden fontos téren érdemi előrelépést jelent Forrás: Sony

A nagyon megdrágult fejhallgató alapvető funkcionalitás tekintetében nem változott, azonban a Sony szerint a 30 mm membránátmérőjű új hangszóróival tisztább hangzást kínál, különös figyelmet kapott az elődje esetében kritikákat kapott basszuson való javítás. A tájékoztatás alapján a magas és közepes frekvenciákon hatékonyabb lett az aktív zajszűrése, ehhez kapcsolódóan már nyolc mikrofon található a kagylók peremén, és a telefonhívások esetében is érdemi előrelépésről szól a fáma.

A vezetékes módban is használt fejhallgató multimédiás vezérlése érintéses gesztusokkal történik, az aktív zajszűrés és a környezeti módok közti váltás pedig fizikai gombok nyomásával történik. Az akkuja aktív zajszűrés nélkül 40 óra, azzal együtt pedig 30 óra működési idő kínálhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!