Teljesen használható Windowszal a Steam Deck

valve steam deck kézikonzol marokkonzol videojáték
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Elérhetővé vált a hangchip eddig hiányzott drivere, dual-bootra még nincs mód.
Vágólapra másolva!

Két és fél hónappal a korai előrendelőkhöz való kiszállításának elindulását követően végre teljes értékűen használhatóvá vált a Windows 10 és a Windows 11 a Steam Decken, a TPM aktiválhatóságát nemrég elhozott rendszerfrissítés után most megjött a kézikonzol windowsos audio drivere is.

Steam Deck Forrás: Valve

Ennek megfelelően aki feltétlenül ragaszkodik a gyári SteamOS lecseréléséhez, az most már minden további nélkül átállhat a Windowsra, hogy mindegyik a Steam kínálatában elérhető játék futtatható legyen a Decken. Viszont ha nincs konkrét kompatibilitási panasz, akkor érdemes maradni a SteamOS-nél, hiszen a konzolhoz tervezett kezelőfelülete kényelmes használatot tesz lehetővé, az ügyeskedők véleményei szerint egyszerűen bosszantó Windowszal bajlódni a kütyün.

Sajnos a SteamOS és a Windows szimultán telepítése továbbra sem lehetséges a Steam Deck háttértárára. A dual-boot hiányában egyelőre nincs gyors és kényelmes megoldás arra, hogy mindkét rendszer elérhető legyen a gépen, a körülményektől függően váltogatni lehessen köztük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!