Méregdrága alaplapot hívott vissza a Gigabyte

gigabyte z690i aorus ultra alaplap
Gigabyte Z690I AORUS ULTRA
Vágólapra másolva!
Pénzvisszatérítést vagy javított csereterméket kínál a vásárlóknak.
Vágólapra másolva!

Rendkívül szokatlan az asztali számítógépes komponensek visszahívása, azonban a Gigabyte most szükségét látta a rendkívüli helyzet kihirdetésének, a Z690I AORUS ULTRA csúcskategóriás alaplapjának DDR4 és DDR5 memóriafoglalatokkal ellátott variánsával is baj van.

Gigabyte Z690I AORUS ULTRA Forrás: Gigabyte

A gyártó tájékoztatása alapján PCI Express 4.0 szabványú videókártyákal és egyéb bővítőkártyákal kapcsolatos hibák jutottak a tudomására, specifikus termékek használata esetén instabilitást tapasztalhatnak és hibaüzeneteket kaphatnak a vevők. A Gigabyte szerint a csatolófelület 3.0-s verzióra való lekorlátozása megoldja a hibajelenségeket, azonban ez legfeljebb átmeneti megoldásnak felelhet meg, hiszen így felére csökken a PCIE foglalat és a belehelyezett kártya közti sávszélesség.

Az érintett alaplapokkal rendelkezők ezen az oldalon tudják megadni a kapcsolati információikat, az alaplapjuk sorozatszámát, továbbá a vásárlást igazoló dokumentumot, az utóbbi alatt például a papíralapú számláról készült fotót, vagy netes vétel esetén a visszaigazoló e-mailről készült képernyőképet kell érteni. A kérvény leadása és érvényessége esetén a Gigabyte ügyfélszolgálata felveszi a kapcsolatot a vevőkkel a további lépések kapcsán, pénzvisszatérítés vagy javított cseretermék kérésére van lehetőség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!