Erőszakkal rabolt kriptovalutát egy londoni férfi

Binance, tőzsde, crypto, kripto, exchange, cefi, centralised finance, kriptovaluta-tőzsde, bnb.
2021.06.29 Budapest
Binance, tőzsde, crypto, kripto, exchange, cefi, centralised finance, kriptovaluta-tőzsde, bnb. 2021.06.29 Budapest foto: Csudai Sandor
Vágólapra másolva!
Készpénzre váltást ígérve csalta személyes találkozóra az áldozatait.
Vágólapra másolva!

A kriptovalutás lopások szinte kivétel nélkül virtuális módon történnek, az elkövetők webszolgáltatások meghackelésével, specializált számítógépes és mobilos kártevők telepíttetésével, vagy klasszikus megtévesztéses csalással szoktak szert tenni a bevételükre, az utóbbi alatt például nem létező tárgyakkal való kereskedést kell érteni.

Késsel hadonászva rabolt kriptovalutát a londoni fiatalember Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 21 éves Karim Hassan eltért a normától, a London általánosságban véve a tehetősek otthonaként számon tartott Maida Vale negyedében élő fiatalember pénzváltással reklámozta magát a Snapchaten, készpénzt kínált a kriptovalutáért cserébe.

Az áldozataival személyes találkozót beszélt meg, beültette őket a fekete Audi A6-osának hátsó ülésére, majd mikor nem voltak hajlandóak feloldva átadni a mobiljaikat, akkor késsel hadonászva veréssel, meggyilkolással, csonkítással, ruhaelvétellel, nemi erőszakkal fenyegette őket.

Hassan az egyik áldozatot többször meg is ütötte a tettestársával, ő lett a veszte: a férfi lejegyezte az autó rendszámát, a rendőrök pedig pár nappal később megállították az erőszakos bűnözőt, még további áldozatoktól elvett bankkártyát és dzsekit is találtak a járműben.

Hassan három rablást ismert be, összesen 34 ezer fontot, olyan 15,4 millió forint kárt okozott az áldozatainak.

A védőügyvédje a nehéz gyermekkorával mentegette Hassant, állítása szerint már nagyon fiatal korában családfenntartóvá vált, a koronavírus-járvány kitörésekor pedig elveszítette a csokoládékészítő állását, ekkor fordult a bűnözés felé, korábban nem került összeütközésbe a törvénnyel.

A bírónő öt év letöltendő börtönbüntetést szabott ki Hassanra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!