Ezekkel a készülékekkel tökéletes bulit rendezhet akár otthon is

party, buli, hangfal, otthon, projektor, ital
Egy jó kis házibulinak nincs párja. Főleg ha feldobjuk különféle elektronikai eszközökkel.
Vágólapra másolva!
Sokan vannak akik imádnak bulizni, otthonaikban vagy kibérelt szórakozóhelyeken baráti összejöveteleket szervezni. Az ilyen eseményeket döbbenetesen jól fel lehet dobni különféle elektronikai eszközökkel, és ez már a nagy szórakoztatóelektronikai vállalatok figyelmét is felkeltette.
Vágólapra másolva!

Több cég kínálatában már régóta megtalálhatóak a kifejezetten az ilyen célra fejlesztett és szánt eszközök, illetve azok a masinák, amelyek kialakítása során az ilyen igényeket is figyelembe vették. Mostani cikkünkben ezek közül mutatunk be néhány termékcsaládot, amelyekre rákeresve bárki egyszerűen válogathat a modellek garmadája közül.

Party hangfalak

A legikonikusabb bulizásra teremtett eszközök közé tartoznak az úgynevezett party hangfalak. Ezen berendezések első példányai mintegy bő félévtizede bukkantak fel hazánkban a tengerentúli hódítás után, és hamar nálunk is népszerűvé váltak. Jellemzően hatalmas teljesítményűek, a Samsung Sound Tower modellek például 500, illetve 1500 wattosak. Általában rendelkeznek beépített színes LED-ekkel, amelyek a sötétben látványosan világítanak és villódzhatnak akár a zene ütemére is. A legtöbb ilyen típusú készüléket megtámogatták extra effektekkel is, amelyek segítségével feldobhatóak a dalok. Ilyen például a torzítás, a visszhang, a wah-wah vagy a scratchelés hatás.

Egy jó kis házibulinak nincs párja. Főleg ha feldobjuk különféle elektronikai eszközökkel. Forrás: Sony

Emellett jellemzően számos különféle forrásból képesek az audió állományok fogadására, és ma már alapelvárás, hogy vezeték nélküli úton, Bluetooth kapcsolaton keresztül is rájuk küldhetőek legyen a nóták. Az is gyakori, hogy mikrofonokat lehet rájuk dugni, ami a karaoke imádók számára lehet nagyon vonzó. Egy szó mint száz, ezek tényleg szokatlan masinák, amelyek egy házibuli vagy kerti parti során igen jó használatot tehetnek, de a hétköznapok során is beválhatnak.

Otthoni italkészítő gépek

Az minden bulit fel tud dobni, ha a vendégek, vagy a házigazda saját maguknak készíthetnek italokat. Akadnak már szimpla szóda- vagy fröccskészítő masinák, illetve olyan szerkezetek, amelyek segítségével mindenféle löttyök összepancsolhatóak. Létezik olyan "kütyü", amelybe be kell pakolni akkurátusan a hozzávalókat, kiválasztani egy okostelefonos alkalmazásban a kívánt italt, és a szerkezet elkészíti nekünk a tökéletes koktélt belőle.

A koktélkészítő egy igazi joker lehet a partin! Forrás: Bartesian

De létezik már otthoni sörcsap is, amely képes frissítő "malátaszörpöt" főzni, majd jéghidegre hűteni azt a felhasználónak. Az ember pedig egy applikáció segítségével választhatja ki, hogy milyen típusú sörre vágyik, illetve látja azt is, hogy mennyi ital van még a tartályban.

Hangulatvetítés

A projektorokra sokan csak úgy gondolnak, mint olyan eszközre, amelynek segítségével filmeket lehet nézni, azonban e masinák a hangulatteremtésben is kulcsszerepet játszhatnak. A falra vagy plafonra vetítve ugyanis fantasztikus miliőt varázsolhatunk velük a lakásban, és akad olyan cég, amely a termékének megtervezése során erre is gondolt. A Samsung The Freestyle nevű masináját direkt úgy alakították ki, hogy egyszerűen lehessen vele függőlegesen vagy ferdén is vetíteni. Első pillantásra nem is úgy néz ki, mint egy projektor, hanem sokkal inkább, mint egy reflektor vagy hangszóró. A speciális talpa révén pedig lehet forgatni, ráadásul kicsi és könnyű, szóval egyszerűen megfogható és bárhova letehető.

A kicsi és könnyű projektorokkal remek hangulat teremthető. Forrás: Origo

Itt kell megemlíteni a Philips Ambilight televíziókat is, amelyek hátulján LED-sorokat helyeztek el, amelyek több millió árnyalatban képesek világítani. Ezek egyrészt dinamikus fényglóriát képesek varázsolni a képernyő köré, másrészt pedig beállítható, hogy a zene ütemére villódzanak, illetve változtassák a színüket, ami elképesztően látványos végeredménnyel jár. Illetve nem feledkezhetünk meg azokról a smart égőkről sem, amelyek képesek változtatni a színüket, és amelyeknél az árnyalat egyszerűen egy okostelefonos alkalmazás segítségével változtatható meg.

Buborékfújó

A szappanbuborék látványos, vicces dolog, és mindenki szereti, mert a gyerekkorára emlékezteti. Egy baráti összejövetelt, vagy egy házibulit pláne fel lehet dobni néhány ilyen átlátszó gömbbel.

A buborékfújó masinákat a bulizásra találták ki. Forrás: Origo

Sőt, ma már vannak olyan gépek, amelyek olcsón, pár ezer forintért beszerezhetőek, és egy gombnyomásra szappanbuborékok tömegét képesek magukból rövid idő alatt kibocsátani.

Videójáték

Ha van valami, ami még a leglaposabb bulikát is képes feldobni, az egy jó kis videójátékozás. Nem is kell feltétlenül a lehető legújabb, legdrágább konzolra gondolni, elég egy viszonylag olcsóbb, régebbi darab is.

A videójáték örök sláger. Forrás: Origo

A bulikon különösen jó szolgálatot tehetnek a retrókonzolok, azaz amelyekkel a régi Commodore, Atari, Nintendo vagy PlayStation játékok varázsolhatóak egyszerűen a tv képernyőjére. Ezekhez több kontroller is csatlakoztatható, így egy időben akár 3-4 ember is szórakozhat ezekkel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!