Igény esetén egyelőre maradhatnak home office üzemmódban a dolgozók.

Idén tavasszal nagy visszhangot váltottak ki az Apple egyes dolgozói a sajtóban, a koronavírus-járvány látszólagos lecsengésével a vállalat jórészt vissza kívánta őket parancsolni az irodákba. Ez személyes preferenciák és praktikus okok miatt sokaknak nem tetszett, állításuk szerint az eddigiekhez hasonlóan otthonról is el tudják végezni a munkájukat, ok nélkül nem látják értelmét az időigényes ingázásnak.

Az Apple egyelőre mégsem kényszeríti vissza az irodákba a dolgozókatFotó: Shutterstock

Az eddigi tervei szerint az Apple május 23-tól kívánta legalább heti három napot az irodában látni a dolgozókat, ám a The New York Times szerint újból csúszik ennek a megvalósítása, miután az elmúlt hetekben újból emelkedni kezdett az USA-ban az omikron variáns miatti megbetegedések száma.

A vállalat legújabb álláspontja a helyzet kapcsán, hogy egy kísérleti program keretében a dolgozók egy része önkéntes alapon heti maximum két napra visszatérhet majd az irodába, a közös terekben kötelező maszkviselés mellett. Kényszeríteni viszont egyelőre senkit sem fog az irodázásra, a helyzet megváltozása esetén két héttel előre tájékoztatást fog nyújtani a dolgozóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!