Folytatja a Bing és az Edge erőltetését a Microsoft

windows 11 bing edge
A Microsoft asztalon megjelenő keresőwidgettel is reklámozná a Bing és az Edge duót
Vágólapra másolva!
Szó szerint a felhasználók arcába nyomná azokat a Windows 11-ben.
Vágólapra másolva!

A Windows 10-től kezdve a Microsoft agresszíven próbálja rávenni a felhasználókat a Bing keresőmotor és az Edge böngésző használatára, például az operációs rendszerek keresőfunkcióját használva csak a Binggel történhet az internetes keresés, a megjelent találatok pedig kizárólag az Edge böngészőben hajlandóak megnyílni. A cég nemhogy lehetőséget nem biztosít a duó opcionális lecserélésére, de aktívan akadályozni próbálja a felülbírálásukat.

A Microsoft asztalon megjelenő keresőwidgettel is reklámozná a Binget és az Edge-et Forrás: Microsoft

A Microsoft most újabb módszert eszelt ki a Bing és Edge erőltetésére, a Windows 11 jövő év második felében érkező változatában tesztelni kezdett egy internetes keresésre kitalált asztali minialkalmazást, a widget rendkívül prominensen elfoglalja a képernyő felső részét. A kísérleti fejlesztés kikapcsolható, csak rá kell kattintani az Asztal egy üres felületére a jobb egérgombbal, majd a További lehetőségek megjelenítése opcióra nyomást követően ki kell szedni a pipát a kereső megjelenítése elől.

A keresésre kitalál widget ötlete alapvetően nem rossz, a problémát pusztán az jelenti, hogy az általános elérhetővé tétele esetén a Microsoft szinte biztosan nem fogja megengedni a használt keresőmotor és böngésző átállítását, hiszen egy hasznos funkció biztosítása helyett már alapvetően az egyéb termékeinek erőltetésének céljából készítette.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!