A készülékházhoz, a gombokhoz és az érintőpadhoz is használtak újrahasznosított műanyagot az Aspire Vero 14 és Aspire Vero 15 gépekben.

Az Acer bemutatta az Aspire Vero szériás laptopjait, 14 és 15 hüvelykes kiadásban. A gyártó szerint Windows 11 Home rendszert és full HD-s IPS-kijelzőt hoz mindkét modell, és akár Intel Core i7-es Alder Lake processzor is választható ezekbe. Az Intel Evo Platform-minősítésű gépek akár 1 TB PCIe M.2-es tárhellyel is elérhetőek, van továbbá bennük Wi-Fi 6E és ujjlenyomat-olvasó is.

Acer Aspire Vero 14Forrás: Acer

A készülékházban 30 százalékos arányban használtak újrahasznosított műanyagot, a billentyűgomboknál az arány már 50 százalék. Az érintőpad fantázianeve is OceanGlass, amivel céloznak rá, hogy az óceánból kihalászott műanyagot hasznosították újra.

A két laptop 16 vagy 24 GB RAM-ot kínál, Európában idén augusztusban válnak elérhetővé. Az Acer azt ígéri, hogy a vételáruk 899 és 999 euró magasságában alakul majd, feltehetően ez az alapmodell ára – sajnos a konkrét processzorok és konfigurációk listája még nem ismert.