Elképesztő alapfunkciót kapott a Google Fotók

fotózás turizmus mobilozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Androidon eddig nem lehetett albumnézetben a kukába áthelyezni a fotókat.
Vágólapra másolva!

A Google appjai esetében nem szokatlan jelenség a teljesen alapvető funkciók hiánya, ráadásul a több platformon is igénybe vehető szolgáltatásai esetében funkcionális eltérések lehetnek az appjai és kezelőfelületei között, mintha nem is állnának központi irányítás alatt a releváns fejlesztőcsapatai.

A webes felületen és iOS-en évek óta elérhető az albumokból való közvetlen képtörlés Forrás: mentatdgt / Pexels

Most egy efféle hiányosságot orvosolt csendben a vállalat, az androidos Google Fotók legutóbbi frissítésének telepítését követően egy albumot böngészve már lehetőség van a nézett fotó kukába való közvetlen áthelyezésére. Ez a lehetőség a webes felületen és az iOS-en mobilappban már emberemlékezet óta elérhető, de Androidon valamiért eddig csak magából az albumból lehetett kitörölni a képeket, a kukába való áthelyezésükhöz külön meg kellett keresni azokat a Fotók fülön.

A pozitív fejlemény ellenére sajnos még nem teljes a siker, a fotók közvetlen kukázási lehetősége ugyanis csak a privát albumokban jelent meg, a nyilvános és megosztott albumok esetében Androidon továbbra is a régimódi eljárással kell kukázni a fájlokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!