Használt mobilokat árul a vezető orosz mobilcég

selfie szelfi szökőkút fotózás mobilozás
Vágólapra másolva!
Újrahasznosítással harcol az infláció és az áruhiány ellen az MTS szolgáltató.
Vágólapra másolva!

A mobilszolgáltatók tradicionálisan csak vadiúj készülékeket értékesítenek az előfizetőik számára, bár újabban látszik némi hajlandóság a részükről a jó állapotban lévő használt modellek forgalmazására is, elsősorban spórolási és környezetvédelmi kezdeményezésként szokták hirdetni a lehetőséget.

Akár féláron is hozzájuthatnak tökéletes állapotú mobilokhoz az orosz MTS szolgáltató ügyfelei Forrás: Immortal shots / Pexels

A Reuters beszámolója szerint kedden Oroszország vezető mobilszolgáltatója is megkezdte a használt mobilok forgalmazását, a webshopjában és egyes moszkvai üzleteiben az újakhoz képest akár 50%-kal olcsóbban is vásárolhatóak Huawei, Honor, Xiaomi, továbbá Samsung készülékek. A belátható jövőben a vállalat szeretné a fővároson kívüli üzleteire is kiterjeszteni a használt mobilok értékesítését.

A programban olyan eszközök vesznek részt, amelyeket megvételüket követő két héten belül visszavittek a vevők, vagy szimplán megsérült a csomagolásuk, az MTS 90 nap jótállást vállal az erősen leárazott okostelefonokra.

A szolgáltató szerint a kezdeményezéssel sokat spórolva juthatnak minőségi telefonokhoz a vevők. Erre most sokuknak szüksége is lehet, hiszen az óriási infláció nem tett jót a vásárlóerejüknek, ráadásul a népszerű nyugati márkák az embargók miatt nem tudnak Oroszországba termékeket exportálni. A múlt heti tájékoztatása szerint az MTS érzi a szankciók által közvetlenül vagy közvetve okozott problémákat, éves összehasonlításban az idei első negyedévében 76,2% mínusszal 3,9 milliárd rubelre (24,4 milliárd forinta) esett a nyeresége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!