Heteket csúszhat az egyik iPhone 14

Apple, iPhone 11
CUPERTINO, CALIFORNIA - SEPTEMBER 10: An attendee holds up a new iPhone 11 Pro during a special event on September 10, 2019 in the Steve Jobs Theater on Apple's Cupertino, California campus. Apple unveiled new products during the event. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Súlyos fennakadásokat okozhattak a fejlesztésében a kínai lezárások.
Vágólapra másolva!

Mindent megtesz az idén érkező iPhone 14 mobilcsalád zökkenőmentes és időszerű piacra dobása érdekében az Apple, amelybe beleértendő a gyári munkások toborzásának szokásosnál előbbi megkezdése, és a külvilágtól való több hetes izolációjuk is.

Csonkán kerülhet piacra az iPhone 14 mobilcsalád, ha nem sikerül behozni a több hetes lemaradást Forrás: AFP/2019 Getty Images/Justin Sullivan

A Nikkei Asia ellátóláncbeli forrásai szerint minden igyekezet ellenére a kínai hatóságok koronavírus felbukkanása miatti lezárásai gondokat okoztak a komponenseket beszállító partnereknél, emiatt a négytagú mobilszéria legalább egyik modelljének fejlesztése három hetes késésben van. A források szerint az összes modellnek júniusra kellene készen állnia a végső műszaki minősítésre, ezt a határidőt késheti le csúnyán a készülék.

Az Apple tervei szerint a mobiloknak szeptemberre teljes kapacitású tömeggyártásba kell kerülniük, hogy a hónap első felében való bejelentésüket követően a hónap második felében ténylegesen piacra kerülhessenek. Ha nem sikerült a problémás modell esetében behozni valahogy a három hetes lemaradást, akkor vagy nem lesz belőle elég a megjelenés napján, vagy csúszhat az elérhetővé tétele.

Az Apple nemrég közölte a befektetőkkel, hogy a jelenlegi negyedévben akár 8 milliárd dollár bevételtől is eleshet a kínai lezárások által okozott gyártási malőrök miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!