Ügyesebbé vált a Chrome képalapú keresője

google chrome
Megújult a Chrome fordított irányú képkereső felülete
Vágólapra másolva!
Ezzel lehet például nagyobb méretben megtalálni az érdekesnek vélt fotókat.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált számítógépekre a Google Chrome 102, a böngésző egyetlen látható újítását a visszafelé történő képkeresés működésének megújulása jelenti. Ezzel lehet például nagyobb méretben megtalálni a weblapokon látott képeket, rákeresni az azokat szintén tartalmazó más weboldalakra.

Megújult a Chrome fordított irányú képkereső felülete Forrás: Origo

A funkció aktiválásához a weblapon látott képre jobb egérgombbal rákattintva a „Képkeresés a Google Lens segítségével" opciót kell választani. Ilyenkor eddig az történt, hogy a keresési találatok egy új fülön nyíltak meg, azonban mostantól egy oldalsáv jelenik meg a Chrome ablakának jobb szélén. Ebben a sávban lefelé görgetve rögtön láthatóak a képet tartalmazó további weboldalak, felül pedig a „Szöveg" vagy „Fordító" opcióra átváltva gyorsan kimásolhatóak vagy lefordítható a képen detektált szövegek.

A megoldás alaposan felgyorsíthatja és kényelmesebbé teheti a képek alapján történő internetes kutakodást, hiszen így sokkal ritkábban kell fülek között váltogatni, mentálisan könnyebben követhető a komplett folyamat.

A Google Chrome napokon belül mindenkinél magától frissül a legújabb 102-es verzióra, de a telepítése megsürgethető a főmenü → Súgó → A Google Chrome névjegye oldal betöltésével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!