Nemi erőszakot akadályozott meg az iPhone

apple iphone xs okostelefon eső smartphone rain
Aranyvasárnap is legyen kéznél az esernyő (Illusztráció).
Vágólapra másolva!
Nagy lélekjelenléttel képes volt aktiválni a vészhelyzeti segélyhívást az áldozat.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonját tartja a megmentőjének egy fiatal amerikai nő, a Virginia állambeli Kelli Worst nagy lélekjelenléttel képes volt elindítani az iPhone vészhelyzeti segélyhívó funkcióját, miután egy férfi arccal előre a földre teperte éjszaka kettőkor a strandon.

Nem esett teljesen pánikba az áldozat, képes volt az iPhone vészhelyzeti segélyhívó funkciójával segítséget kérni Forrás: Apple

A Lyft telekocsijába épp beszállni készülő nőt azzal szólította le a támadó, hogy segítsen megkeresni a mobilját. „Azt mondta, hogy seregben szolgál és nem odavalósi, rögtön a katona testvérem jutott az eszembe. Feltételeztem, hogy reggel szolgálatra kell jelentkeznie valahol, és bajba kerül, ha nem jut oda. Sajnáltam és segíteni akartam neki, biztonságban éreztem magam, mikor azt állította, hogy katona" – mesélte Kelli a WAVY Norfolk tévécsatornának.

Kelli arra számított, hogy a férfi telefonjának megcsörgetésével pillanatok alatt megtalálják a készüléket, így várakozásra kérte a telekocsi sofőrjét. A férfi által megadott helyre sétáltak, ám a kapott telefonszám hibásnak bizonyult, Kelli félreírásra gyanakodott, odaadta a támadónak az iPhone-ját a szám újbóli beütése érdekében. Ezután elfordult és sétálni kezdett, ám pár lépéssel később a férfi már próbálta befogni a száját és az orrát, majd a földre teperte.

Óriási szerencséjére Kellinek a keze ügyében akadt a telefonja, ráadásul a sokk és a dulakodás ellenére eszébe jutott, hogy mit kell tennie: az egyik hangerőállító gomb és az oldalsó gomb szimultán lenyomásával behívta a vészhívó felületet, majd csúsztatással tárcsázta a segélyhívót.

A diszpécser a hangokat hallva azonnal riasztotta a szinte kőhajításnyi távolságban tartózkodó járőröket. Az elemlámpáik fényét meglátva próbált kereket oldani a támadó, nem sikerült megvalósítania a bűntényt, a rendőrök pedig perceken belül őrizetbe vették.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!