Számítógépen régóta lehet váltogatni az eltérő időpontokban készült felvételek közt.

Különösen érdekes szórakozásnak bizonyulhat a Google Térkép utcanézetével való játszadozás, a szolgáltatással a világ szinte minden táján virtuális utazások tehetőek, az autós és hátizsákos fényképezői száznál is több országban már 200 milliárdnál is több fotót készítettek hozzá.

Az Utcakép időutazási funkciójának hála a legendás felvételek sem válnak köddéForrás: Google Utcakép

Sokaknak talán fel sem tűnt, de a szimpla virtuális felfedezés mellett a szolgáltatás már nagyon régóta időutazásra is lehetőséget biztosít. Az Utcakép alapvetően minden helyszínen a legújabb utcafotókat mutatja, azonban számítógépeken a böngészős verzióját használva át lehet váltani a régebben készült utcaképekre, a képernyő bal felső sarkában lévő címes doboz alján található az erre kitalált menü.

A napokban a Google bejelentette, hogy ez a funkció végre okostelefonokon és táblagépeken is elérhetővé válik, így nem kell majd számítógép elé ülni a nosztalgiázáshoz. Szokásának megfelelően a cég hullámokban teszi elérhetővé a felhasználók számára a funkciót, egyelőre nem mindenkinél jelent meg a Google Térkép appban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!