Androidos funkciót tanulhat az iPhone 14 Pro

apple iphone mobilozás telefonozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Éppenséggel az Apple Watch is régóta támogatja a mindig aktív kijelzőt.
Vágólapra másolva!

Mindkét nagy mobilos rendszernek megvannak a maga egyedi és jó funkciói, egyes androidos okostelefonok például mindig aktív kijelzővel teszik kényelmesebbé a használóik hétköznapjait. Ezt aktiválva a készülékek kijelzőin például időhöz, dátumhoz, értesítési ikonokhoz, akkutöltöttséghez hasonló információk láthatóak anélkül, hogy konkrétan fel kellene ébreszteni a készüléket.

Az üzemidő túl nagy csökkenése gátolhatja a mindig aktív kijelző funkció bevezetésében az Apple-t Forrás: Karolina Grabowska / Pexels

A Bloombergnél dolgozó Mark Gurman forrásai szerint idén végre az Apple térfeléről telefont vásárlók számára is elérhetővé válhat a lehetőség, az ősszel bemutatkozó iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max modellekben debütálhat.

Nem kristálytiszta, hogy az Apple miért kötné specifikusan ezekhez a hardverekhez a funkciót, ám a spekulációk szerint talán akkukímélési célból csak olyan kijelzőpaneleken kívánja bevetni, amelyek képesek a rendkívül alacsony frissítési sebességű működésre, ilyen például a mindig aktív kijelzést régóta támogató Apple Watch okosórában használt LTPO típus.

Egyelőre Gurman számára sem világos, hogy a mindig aktív kijelzés tényleg elérhetővé válik-e, már az éppen aktuális iPhone 13 modellek esetében is pletyka tárgya volt, ám végül semmi sem lett belőle.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!