Szörnyen sikerült a Galaxy Watch 4 okosórák új funkciója

Samsung Galaxy Watch 4 okosórák
Vágólapra másolva!
Sokáig készült az új-generációs Google Asszisztens az említett órákra, de elég rosszul sikerült.
Vágólapra másolva!

Hónapokig lehetett hallani a pletykákat, hogy a Samsung Galaxy Watch 4 okosórákra végre lesz új Google Asszisztens. A következő-generációs hangasszisztens meg is érkezett, és csak ezekre az órákra érhető el. Sokáig készült, még interaktívabb, mint eddig, még jobb keresési eredményekkel. Sajnos azonban a visszajelzések szerint hiába készült olyan sokáig, annyira nem lett jó, sőt.

Samsung Galaxy Watch 4 okosórák Forrás: wired

A gond az, hogy még a Google is tisztában van vele: az ébresztésre használt Hey Google parancsszavak nagyon rontják az üzemidőt, erre már a beállításkor figyelmeztetnek. A The Verge szerint ha ezt a funkciót engedélyezzük, az okosóra 2 óra alatt 80 százalékra zuhan töltöttségben. Ugyanezen a teszten (szintén AOD-vel) egy Apple Watch Series 7 92 százalékon állt, pedig az eleve a gyenge üzemidejéről híres.

Amint a 9to5Google megmutatta, az új Google Asszisztens gyorsasága is inkább csak mítosz, a gyorsabb szoftver ellenére egy TicWatch Pro 3 is beéri az új megoldást. Mindez pedig arra utal, hogy bőven van még mit optimalizálnia a Google szakembereinek. Így pedig a Pixel Watch késése sem meglepő...