Megkergültek a Canon egyes nyomtatói

canon pixma mg7520 nyomtató printer
Canon PIXMA MG7520
Vágólapra másolva!
Folyamatosan újraindulnak a bekapcsolásuk után, van átmeneti megoldás.
Vágólapra másolva!

Idegőrlő problémára kezdtek panaszkodni a Canon egyes vezeték nélküli nyomtatóinak tulajdonosai a héten, az eszközeik folyamatosan újraindulgatnak a bekapcsolásukat követően, így lényegében használhatatlanná váltak. A probléma többek közt az MX490, az MX492, az MB2010, továbbá az MG7520 modelleket biztosan érinti, a gyártó már vizsgálja az okát.

Canon PIXMA MG7520 Forrás: Canon

Az üzemzavar elhárításáig szerencsére van átmeneti megoldás az érintett felhasználók számára, a nyomtatók internetről való letiltása megszünteti a hibajelenséget. Természetesen az újraindulgatás miatt ez alapvetően nem oldható meg a megszokott beállítófelületükön, ám a wifirouterben jó eséllyel megoldható a printerek hálózatról való ledobása, plusz a netkábel routerből való átmeneti kihúzásával is megszakítható a netkapcsolat, ezekkel a trükkökkel újból hozzáférés szerezhető a beállításaikhoz.

Az egyik érintett routerrel rendelkező ezen felül rámutatott, hogy aki a hiba javításáig szeretné USB kábel helyett a helyi hálózatról vezeték nélkül elérni a nyomtatóját, az a beállítófelületén manuálisan átállíthatja az elsődleges DNS-szerver IP-címét (192.168.×.×) egy olyanra, ami nincs egyetlen másik eszköznek számára sem kiosztva a belső hálózaton, ilyenkor a másodlagos szervercím használatát a legegyszerűbb letiltani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!