Betört egy fiatal lány a Csillagkapu-létesítménybe

nivea rose parker
Nem derült ki, hogy Nivea Rose Parker miről kívánt mindenáron beszélni Elon Muskkal
Vágólapra másolva!
Elon Muskkal szeretett volna beszélni, dulakodott a kiérkezett rendőrökkel.
Vágólapra másolva!

Szokatlan biztonsági incidensről számolt be a SpaceX, helyi idő szerint szerda késő délután a 20 éves Nivea Rose Parker csendben beszivárgott a texasi Boca Chicában lévő létesítményébe. A Csillagbázis néven emlegetett telephelyet prototípusok építésére és tesztelésére használja az űripari vállalat.

Nem derült ki, hogy Nivea Rose Parker miről kívánt mindenáron beszélni Elon Muskkal Forrás: Cameron County Sheriff's Office

A létesítmény biztonsági szolgálata riasztotta a helyi seriffhivatalt, hogy a hívatlan vendég a rakéták összeszerelésére használt, 81 méter magas Csillagkapu épület ötödik emeletén barangol. A biztonságiaknak azt állította, hogy a SpaceX alkalmazottja, és a telephelyre gyakran kilátogató Elon Muskkal kíván beszélni, az általa nagyon fontosnak tartott tárgyalás témájára nem derült fény.

Az időközben kiérkezett rendőrök kiderítették, hogy a fiatal nő nem a SpaceX alkalmazottja, továbbá tisztában van azzal, hogy jogtalanul tartózkodik a területen. Ezen a ponton Parker súlyos hibát elkövetve ellenállt az őrizetbe vételi kísérletkor, megpróbálta felhúzni a nyúlcipőt, majd az őt utolért rendőrökkel dulakodott is egy kicsit, ezzel a birtokháborítás mellett három további bűncselekményt megvalósítva.

Egyelőre nem világos, hogy Parker milyen büntetésre számíthat, de jó eséllyel már csak az életkora miatt sem csattan majd túl keményen az ostor, az Egyesült Államokban 21 év a felnőttkorúság határa.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!