Leépíti az összes oroszországi dolgozóját az IBM

cég, logo, logó, brand, cégek, logok, logók, vállalat, vállalatok
LONDON - MAY 21: IBM logo on the IBM Client Centre building on May 21, 2013 in London, UK. IBM is an American multinational technology and consulting corporation.
Vágólapra másolva!
Két hónapig fizetett szabadságon voltak, befejezi a várakozást a vállalat.
Vágólapra másolva!

Megkezdte az oroszországi dolgozóinak elküldését az IBM, jelentette be nyilvánosan Arvind Krishna, az amerikai informatikai óriás vezérigazgatója. A vállalat még március elején minden üzleti tevékenységét felfüggesztette az országban az orosz-ukrán háború miatt, részben az Oroszország ellen hozott vagy kilátásba helyezett szankciókra hivatkozva.

Két hónap várakozást követően az összes oroszországi dolgozóját elküldi az IBM Forrás: shutterstock.com

Ennek ellenére a dolgozóit nem építette le azonnal a vállalat, állítása szerint nem tehetnek a kialakult helyzetről, átmeneti megoldásként mindenkit fizetett szabadságra küldött. A helyzet természetesen tarthatatlan, főleg mikor a szankciók miatt problémát jelent tőkéhez juttatni a helyi leánycéget, így most megkezdődött a vállalat oroszországi dolgozóinak folyamatos elküldése.

Az IBM nem tisztázta az elküldendő dolgozók pontos számát, nyilvános adatok alapján először ezer főről szóltak a hírek, ám a vállalat szerint néhány száz munkavállalóról van szó. A befektetőket azzal nyugtatja az informatikai cég, hogy az Oroszországból való kivonulásának nem lesz húsba vágó anyagi következménye, tavaly csak a globális bevételének 0,5 százaléka (~300 millió dollár) jött a piacról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!