Érthetővé teszi a tévében hallható beszédet a Sennheiser fülhallgatója

sennheiser tv clear
Ötféle előbeállítás is elérhető a tévés beszéd érthetővé tételére
Vágólapra másolva!
Egy adapterrel bármilyen klasszikus hangkimenettel rendelkező eszközzel használható.
Vágólapra másolva!

Specializált vezeték nélküli fülhallgatóval állt elő a Sennheiser, nevéből is sejthetően a TV Clear modellt elsősorban tévézéshez ajánlja, a viselő hallásához szabható vele a hangerő és a hangzás. Sokak számára ez elsőre nem tűnhet túl fontosnak, ám a valamilyen oknál fogva rosszul hallók számára nagyon jól jöhet, hiszen így nem kell magas hangerőre állítaniuk a tévét ahhoz, hogy jól megértsék a beszédet. Gyárilag ötféle beszédtisztasági előbeállítás van benne, így aki nem szeretne vacakolni a hangzásának testre szabásával, az jó eséllyel pár koppintással megoldhatja a beállítását.

Ötféle előbeállítás is elérhető a tévés beszéd érthetővé tételére Forrás: Sennheiser

A Sennheiser TV Clear nagy érdekessége, hogy a hozzá járó vezeték nélküli adapterkütyünek hála bármilyen optikai vagy analóg hangkimenettel rendelkező eszközzel használható, nem csak Bluetooth technológiát támogató tévékkel és egyéb eszközökkel párosítható össze. Az adapter használatakor elvileg nem hallgat el tévé hangszórója, hiába van jó eséllyel audio Jack kábellel rádugva a kütyü, így például egy idős pár mindkét tagja képes egyszerre nézni a tévét a maga számára kellemes és érthető hangbeállítások mellett.

A vezeték nélküli fülhallgató természetesen használható hanghívásokra és zenehallgatásra, képes szimultán csatlakozni a használója okostelefonjához és egy másik eszközhöz, így például tévézés közben kicsörög a fülesben a bejövő hívás. Adapteres használatkor 15 óra akkus üzemidőre számíthatnak a vásárlók, a töltőtok pedig további 22 órányi üzemidőre elég áramot képes tárolni.

A vezeték nélküli adapterkütyü jóvoltából bármilyen olyan eszközzel használható a fülhallgató, amelyen található analóg vagy optikai hangkimenet Forrás: Sennheiser

Az adaptert is tartalmazó Sennheiser TV Clear Set a nyár végén kerülhet majd piacra, az Egyesült Államokban 400 dollár lesz az ajánlott fogyasztói ára, ami nettó 150 ezer forintnak felel meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!