Böngészősebbé válik a Windows 11 fájlkezelője

windows 11 fájlkezelő
A Windows 11 várhatóan jövő ősszel érkező főverzióját tesztelők egy része már a megújult Fájlkezelőt próbálgathatja
Vágólapra másolva!
Jönnek bele a fülek, rendezettebbé válik a bal oldali navigációs sáv.
Vágólapra másolva!

Ugyan a tavaly ősszel érkezett Windows 11-ben már kapott egy feltűnő ráncfelvarrást a gyári Fájlkezelő alkalmazás, azonban a Microsoft illetékesei nem fejezték be reszelését, az operációs rendszer várhatóan jövő ősszel érkező főverziójában újabb érdemi változtatásokat kap.

A Windows 11 várhatóan jövő ősszel érkező főverzióját tesztelők egy része már a megújult Fájlkezelőt próbálgathatja Forrás: Microsoft

A funkcionálisan fontosabb fejlesztést az évek óta várt fülek jelenti, a böngészőkben látott módszerrel a felhasználók szimultán több mappát is könnyen elérhetnek anélkül, hogy el kellene hagyniuk az éppen aktuálisat. Jelen pillanatban ha valaki több mappát is szeretne könnyen elérni, akkor több példányban kell elindítania a Fájlkezelőt, a megnyitott ablakok közti váltogatás pedig a körülményektől függően lassúnak és frusztrálónak bizonyulhat.

Ezzel együtt a Fájlkezelő bal oldali navigációs sávjában is végzett némi rendezkedést a Microsoft, a menüelemek áthelyezésével és a térközök csökkentésével könnyebben átláthatóvá, gyorsabban használhatóvá tette a felületet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!