Jövőre jelenik meg a Diablo IV

diablo iv blizzard
Diablo IV
Vágólapra másolva!
Állítása szerint szigorúan a számítógépes és konzolos közönségnek szánja a Blizzard.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nagy bukásnak tűnik a széria keménymagos közönségének körében a hónap elején megjelent Diablo Immortal, a végül számítógépekre is kiadott, free-to-play mobiljáték az előzetes félelmeknek megfelelően a kezdeti gondtalan mókát követően agresszíven rákapcsol a zsákbamacska loot boxok értékesítésére. Hírünk írásakor a iPad+iPhone platformon 0,5/10, számítógépen pedig 0,2/10 volt a metacritices felhasználói pontszáma.

Most újabb információk érkeztek a széria háza tájáról, az Xbox sajtóeseményén újból szó esett a régóta fejlesztés alatt álló Diablo IV-ről. A Blizzard egyrészt bemutatta a nekromanta karakterosztályt, másrészt pedig próbálta hangsúlyozni, hogy a sorozat következő fősdoratú részét a számítógépes és konzolos törzsközönségnek szánja, harmadrészt pedig leleplezte a 2023-ban történő kiadásának szándékát. A játék PC, PS4/PS5, továbbá Xbox One/Series platformokra jelenik meg.

Nyitott kérdés, hogy a Diablo IV megjelenésének idejére már potenciálisan a Microsoft tulajdonába kerülő Activision Blizzard játékkiadó utóbbi fele képes lesz-e rendezni a rajongókkal való viszonyát, az elmúlt évek csalódásait követően látszólag fogyóban van a közönségének türelme és megértése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!