Két hétig is elmegy töltésenként, a véroxigénszint is követhető vele.

Mától kapható Magyarországon a Huawei eddigi legvékonyabb okoskarkötője, a HUAWEI Band 7. Az okoseszközzel nyomon követhető az alvás, a véroxigénszint, a stressz-szint, a menstruációs ciklus és a szívritmus, 96 különböző beépített edzésmódjával pedig segíthet az egészségfigyelésben, a sportos életmód kialakításában.

HUAWEI Band 7Forrás: HUAWEI

A kompakt szerkezet és az üvegszállal megerősített polimer váz révén a HUAWEI Band 7 mindössze 9,99 mm vastagságú, ezzel a gyártó jelenlegi legvékonyabb egészségkövető okoseszköze, szíj nélkül pedig csak 16 gramm súlyú. Durván 65%-os képernyő-test arányú, 1,47 hüvelykes és 194×368 pixel felbontású AMOLED kijelzőt használ.

A HUAWEI Band 7 professzionális egészségfigyelési funkciókkal rendelkezik, segítségével nyomon követhető az alvás, a véroxigénszint, a stressz szint, a menstruációs ciklus és a szívritmus. A Huawei TruSleep technológiája az alvás megzavarása nélkül elemzi az alvás minőségét, illetve segít az alvászavarok hat típusának (elalvás nehézsége, felszínes alvás, éjszakai ébredések, korai ébredés, és szabálytalan alvásmintázat) megállapításában.

A Trurelax funkció a stressz szintjét figyeli, és figyelmezteti a felhasználót a stressz-levezetés szükségességére. Emellett a HUAWEI Band 7 lehetővé teszi a 24 órás intelligens stressz-monitorozást, valamint igény szerint figyelmeztetést is küld a felhasználónak. A Band 7 -et továbbfejlesztett Truseen 4.0 pulzusmérő technológiával is felszerelték, amely folyamatosan és pontosan követi a felhasználó pulzusát.

Az egészségfigyelő funkciók mellett a HUAWEI Band 7 további személyre szabott egészségkezelést is biztosít. Az előzetesen beállított céloknak megfelelően a felhasználók rendszeres ösztönző emlékeztetőket kaphatnak, például a napi vízbevitellel, a gyógyszerszedéssel, az időben történő lefekvéssel, a testmozgás mennyiségével kapcsolatban. Ha a felhasználók nap végéig teljesítik az összes egészségügyi feladatot, a zöld lóhere, vagyis a Shamrock kivirágzik, így ösztönözve az egészséges szokások kialakítására.

HUAWEI Band 7Forrás: HUAWEI

Az okoskarkötő összesen 96 edzésmódot kínál, beleértve többek között a futást, a kerékpározást, az úszást, az ugrókötelezést és a görkorcsolyázást. míg a futók minden egyes edzés utáni indexét a TruSport algoritmussal állapítja meg. Az edzések értékelése és a további javaslatok – figyelembe véve a szervezet maximális oxigénfelvevő képességét (VO2 max szint), a fáradtsági szintet és az edzésterhelést – az edzés intenzitásától, valamint típusától függően változnak.

A futóképességi index (RAI – Running Ability Index) a sportolók állóképességi szintjének és futástechnikai hatékonyságának mérésére használható. A rendszer kiszámítja a futóteljesítményt a korábbi pulzusszám, tempó és más adatok alapján. A futóképességi index mérésével pontosan besorolja a futók aktuális edzettségi-állóképességi szintjét, lehetővé téve a fejlődés vizuális megjelenítését.

Az okoskarkötő további funkciói közé tartozik a zenevezérlés, a távoli felvételkészítés, az emlékeztetők megjelenítése (szöveges üzenetek, e-mailek, közösségi alkalmazások), az időjáráskövetés, az ébresztőóra, a stopperóra, az időzítő, a zseblámpa, a telefonkereső, valamint a gyors válaszküldési lehetőség.

Átlagos használat mellett a készülék 14 napig bírja egy töltéssel.

Az átlagos használat mellett 14 napos üzemidejű HUAWEI Band 7 grafit fekete, terepzöld és nebula pink színekben érhető el június 17-től, ajánlott fogyasztói ára 22 990 forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!