Elegáns okosóra és sportkarkötő egyben

watchfit2
Vágólapra másolva!
Az első Huawei Watch Fit arról vált híressé, hogy egy kifejezetten barátságos áron piacra dobott, elsősorban sportcélokra szánt, de azért féli-meddig okosóra is volt egyben. A folytatás ezt a koncepciót tovább vitte: a sport még mindig fókuszban van, de ez bizony már egy teljes értékű okosóra.
Vágólapra másolva!

A Watch Fit 2 többféle verzióban lesz kapható, melyek közül az Active a teljesen sportos változat, míg a nálunk járt Classic hagyományosabb külső borítást kapott. Az előzőhöz alapból szilikon, míg az utóbbihoz bőr szíj jár, de ez nem sokat jelent, hiszen a szíjak könnyedén cserélhetők. Ezen kívül apró különbség még, hogy az Active néhány grammal könnyebb, ugyanis bizonyos pontokon polimer anyagokat használnak benne alumínium helyett, illetve abból kimaradt az NFC is, ami a többi változatban megtalálható.

Forrás: Origo

Ezen kívül azonban minden másban megegyeznek a különböző kiadások, viszont amit a nálunk járt hagyományosabb kinézetű, sőt, mondhatni meglehetősen nőies változatról rögtön el lehet mondani, hogy nagyon jól néz ki, senki nem mondaná meg róla, hogy ez alapvetően egy sportkarperecből kinőtt sportóra, nagyon elegáns és szép.

Ez nem véletlen, ugyanis formára is változott az elődjéhez képest: az hosszúkásabb volt, ez pedig szélesebb, így gyakorlatilag egy normális okosóra méreteit és kinézetét hozza. Meg persze lehet, hogy nem volt utolsó szempont az sem, hogy így méginkább hasonlít az Apple órájára.

Az 1,74 hüvelykes, 336x480-as felbontású AMOLED kijelző gyönyörű, támogatja a mindig bekapcsolt módot, kezelőszervként pedig egyetlen gombot kapunk a készülék oldalán. Az összeszerelés minőségére sem lehet panasz, aminek fényében nem csoda, hogy úszásra is használható, sőt még könnyed merülésre is.

Minden létező sportot ismer

A Watch Fit 2 a különböző szenzoraival tudja követni a pulzust, a véroxigénszintet, a bőrhőmérsékletet, és persze olyan alap dolgokról nem is kell beszélni, mint hogy számolja a lépéseket, és alkalmanként figyelmeztet minket, hogy mozogjunk.

Támogatja az alvásfigyelést is, ráadásul tapasztalataink szerint rendkívül pontosan. Az alvást ügyesen pontozza és még tippeket is ad ahhoz, hogyan tudunk javítani a helyzeten. Például úgy, hogy dolgozzunk kevesebbet, és kevésbé legyünk teljesen kimerültek. Köszi!

Forrás: Origo

A Watch Fit 2 valószínűleg minden létező sportot támogat, ami az emberiség számára ismert, de még olyat, amiről ember valószínűleg soha nem hallott, mint például a sepak tawra nevű maláj labdajáték. Van golf, szabadtüdős merülés, kerékpár, tánc, gyakorlatilag tényleg minden.

Ezen kívül a kifejezetten futóknak szánt Watch GT Runner újdonságait is megkapta, így a futók meglehetősen örülni fognak, hiszen nagyon jól tud követni kültéri és beltéri futást, valamint sétát is, ráadásul egy rakás beépített edzéstervet kínál mindenki számára a kezdőtől a haladóig, legyen szó zsírégető futásról, hosszútávfutásról, tempófutásról vagy HIIT futásról, esetleg intervallumfutásról. Utóbbi esetben remekül beállítható a bemelegítés, lazítás, az ismétlések és a pihenések is.

Forrás: Origo

Talán az egyik legérdekesebb dolog a mesterséges intelligencia által létrehozott edzésterv, amikből rendelkezésre állnak kezdőknek kialakított rutinok, aki pedig már régebb óta fut, attól a szoftver be fog kérni néhány korábbi információt, hogy kialakítsa az edzéstervet. Az egész némileg hasonlít a Garmin Coach-ra, így ha valakinek az ismerős, akkor el tudja képzelni, miről van szó.

Tapasztalataink szerint a GPS meglehetősen pontos és jól tudja követni az útvonalakat. Néha persze tud furcsaságokat produkálni, de nagyjából ugyanott és ugyanolyakat, amiket más okosóráknál is tapasztaltunk.

Teljes értékű okosóra

Ezen kívül mindent tud, amit egy okosórától alapvetően elvárhatunk. Bluetooth-on keresztül lehet vele telefonálni, lehet róla zenét hallgatni, üzenetekre gyors válaszokat küldeni, vagy megnézni az időjárást.

A Huawei órái jellemzően legendásan jól bírják akksival, és nincs ez másként itt sem: komoly használat mellett sem esélytelen kihozni belőle 5-7 napot, könnyedebb használat mellett pedig akár 10 nap fölé is mehetünk.

Forrás: Origo

A legjobb, hogy mindezért a Huawei körülbelül 55 ezer forintot kér el, amivel egyrészt tökéletesen igazodik a konkurenciához, másrészt pedig ennyiért egy ilyen elegáns, mégis minden létező sportfunkcióval rendelkező teljes értékű okosóra meglehetősen jó ajánlat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!