Lemásolandó chatfunkciókat talált ki az Apple

apple ios 16 üzenetek messages
Személyek, állatok, tárgyak vághatóak ki gépileg a fotókról, majd küldhetőek el matricaként az Üzenetek appban
Vágólapra másolva!
Szórakoztató és hasznos fejlesztéssel is bővül az iOS 16 repertoárja.
Vágólapra másolva!

A bemutatásuk során sok minden elsikkadt az Apple idén ősszel érkező operációs rendszerei kapcsán, azonban a nyilvános tesztelésüknek köszönhetően idővel minden említésre méltó újításuk megkapja a megérdemelt figyelmet. A napokban két ilyen funkcióra is fény derült az iOS 16 rendszer Üzenetek appjában, mindkettőt lemásolását érdemes megfontolniuk a rivális alkalmazások fejlesztőinek.

Személyek, állatok, tárgyak vághatóak ki gépileg a fotókról, majd küldhetőek el matricaként az Üzenetek appban Forrás: Apple

A szórakoztatóbb újdonsággal kezdve az iOS 16 lehetővé teszi kijelölt objektumok fotókról való gépi kivágását, a körbevágott személyek, állatok, tárgyak matricák módjára megoszthatóak a partnerekkel. Ezt úgy demonstrálta az Apple, hogy egy kutyáról készült fotóról pár pillanat alatt kivágatta az állatot, majd továbbküldte matricaként chatüzenetben, mémek készítésére ideálisnak tűnik a lehetőség.

Az Üzenetek alkalmazás mellett további appokban is elérhető másik újdonságot a mértékegységek és pénznemek közti váltás jelenti, így ha például egy külföldi ismerős Fahrenheitben, mérföldben, és dollárban magyarázna a chatelés során, akkor az üzeneteinek aláhúzással jelzett részeire koppintva azonnal láthatóak Celsiusban, kilométerben, továbbá forintban az értékek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!