Tart a lincselő játékosoktól az Epic

epic games store
A játékosok véleményei alapján címkézné fel a játékokat az Epic Games Store ajánlórendszere
Vágólapra másolva!
Csak a kiválasztottak értékelhetik majd a boltjában árult termékeket.
Vágólapra másolva!

Elképesztően lassan bővül a 2018 decemberében indult Epic Games Store digitális számítógépes játékbolt funkcionalitása, még a bevásárlókosár implementációja is három évig tartott a fejlesztőknek, a közelmúltig több játék megvásárlása esetén mindegyiket külön-külön kellett kifizetni.

A játékosok véleményei alapján címkézné fel a játékokat az Epic Games Store ajánlórendszere Forrás: Epic Games Store

Ezen a ponton már erősen kérdéses, hogy az Epicnek egyáltalán van-e bármiféle ambíciója a piacvezető Steam szintjére való felnövésre, főleg miután kiderült, hogy hamarosan végre lehetővé teszi majd a vásárlóknak a megvett termékek értékelését, azonban ezt rendkívül egyéni módon fogja megtenni. A vállalat szerint a felhasználók nem írhatnak majd szöveges értékeléseket a termékekhez, hanem 1-5 csillag közti pontszámot adhatnak rájuk, ráadásul a bolt csak a legalább 2 óra játékidővel rendelkező játékosok véletlenszerűen kiválasztott részének ad majd lehetőséget a pontozásra.

Az Epic ezzel a review bombingnak nevezett jelenséget próbálja elkerülni, mikor a valamilyen botrány hatására felháborodott játékosok tömegével adnak negatív értékeléseket a termékekre, fair vagy unfair módon meglincselik azokat az átlagolt pontszámaik mélyrepülésbe küldésével.

További érdekesség, hogy az Epic hamarosan kérdezősködni is fog a játszott termékek kapcsán, a kapott válaszokat termékleíró címkék generálására használja majd fel a további játékok felfedezésére kitalált ajánlórendszere. Olyan kérdésekre kell gondolni, mint például milyen nehéz a harc, a felsorolt lehetőségek közül melyik jelző illik a leginkább a grafikára, jobb-e csapatban játszani az adott termékkel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!