Profi gamepadet dobhat piacra a Sony

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad kontroller
Az új Cosmic Red és Midnight Black gamepadek
Vágólapra másolva!
Világelső fejlesztést hozhat az Xbox Elite Series japán megfelelője.
Vágólapra másolva!

A PlayStation konzolokhoz tervezett gyári kontrollerekkel a Sony mindig is középutas megoldásra törekedett, jó minőséget kívánt biztosítani a vevők oroszlánrésze számára tolerálható áron. Ezzel szemben a komoly perifériagyártók már régóta próbálnak prémium minőségű és funkcionalitású modelleket is értékesíteni az efféle termékekre fogékony közönségnek, pár éve pedig az Xbox Elite Series modellekkel a Microsoft is elkezdte kiszolgálni a rétegigényt.

Henderson nem hozhatta nyilvánosságra a forrásától kapott fotókat, a képen a normál DualSense kontroller Cosmic Red és Midnight Black változatai láthatóak Forrás: Sony

Tom Henderson játékújságíró szerint hamarosan a Sony is csatlakozik végre a partihoz, a forrásának beszámolója szerint nagyon hamarosan bemutatkozik az első profi gamepadje. A termék alapvetően a PlayStation 5-höz készült DualSense esztétikáját követi, de szerszám nélkül és gyorsan cserélhetőek lesznek az analóg karjai, így driftelési probléma esetén nem kell majd másik kontrollert vásárolni.

Legjobb tudomásunk szerint ilyen lehetőséget egyetlen másik gamepad sem kínál.

A profi játékvezérlő további állítólagos extrái, hogy a gyorsabb működtetés érdekében korlátozható a hátoldali ravaszainak útja, programozható gombok kerültek a hátuljára, a markolatára pedig opcionálisan csúszásmentesítő burkolat tehető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!