Továbbra is használható ingyen az erős titkosítású chatszolgáltatás.

Elérhetővé vált az elküldött üzeneteket és a csatolt tartalmakat végponttól végpontig titkosító Telegram chatszolgáltatás előfizetéses csomagja. Az előzetes ígéretnek megfelelően a fejlesztőcég semmit sem vett el az ingyenes felhasználóktól, helyette extrákat próbál biztosítani annak érdekében, hogy azok hajlandóak legyenek kiadni havi 5,49 eurót, durván 2200 forintot a prémium előfizetésére.

Nehéznek bizonyulhat meggyőzni a tipikus felhasználókat a Premiumra való előfizetésrőlForrás: Shutterstock

Ez meglehetősen sok pénz egy csevegőszolgáltatásért, az összeget kifizetők a legfontosabb előnyöket kiemelve reklámmentességet kapnak, másfél helyett akár 4 GB-os fájlokat is küldhetnek, a nekik küldött fájlokat gyorsabban letölthetik, meghallgatás helyett pedig kérhetik a kapott hangüzeneteik gépileg előállított, szöveges átiratát.

Emellett a Telegram Premium kevésbé hasznos és apró-cseprő előnyöket is nyújt, többek közt lehetőséget ad az animált profilképek használatára, minden csevegésben jól láthatóan fel van tüntetve a felhasználók prémium státusza, extra beállítások teszik testre szabhatóvá az app elindítása után mutatott tartalmakat, ezerre nő a követhető csatornák száma.

A fizetős csomaggal együtt a Telegram bejelentette, hogy immáron havi 700 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!